Jun 25, 2010

Setinngi Bintang, Seindah Senyuman.

Kadang-kadang, orang cakap gua gila punya orang bila rasa susah hati, sedih, menangis, marah, gua akhirkan dengan senyuman.

Senyum.

Bukan untuk perli atau keburukan. Gua hanya senyum untuk perbaiki diri dan kebahagiaan.

"...because when I smile, I can face the world, U appreciate the universe. For the smile, I can do anything and for your smile, I'm glad for it..."

Biar kau orang nak cakap gua orang tak siuman, tapi gualah yang chill dalam hidup sendiri. Gua tak pandai sangat nak senyum.Tapi gua suka senyum dengan cara gua, terbaik.

Smile, all the pain will fade away.

Gua rasa, hidup tak aman bila selalu tengok kau orang marah-marah, terus kau orang tarik muka, pusing sana hilang arah, mungkin itu cara kau orang.

Gua?

Kalau marah mungkin susah, tapi kalau marah akhirnya gua senyum. Sebab bila gua fikir, Bila marah, semua benda yang dah jadi tak boleh gua tentukan arah lagi, lebih baik gua senyum untuk yang terbaik di hari yang lain.

Gua tak kisah kau orang nak ckp apa. Mungkin ini cara gua. Gua cuma kongsi bersama. Bila suka kita suka, bila duka kita duka seketika tapi lebih baik senyum untuk akhirnya.

Gua kasi satu ayat sama kau orang.

"...Sesungguhnya senyum itu, adalah hidup sihat dan berkecukupan, Apabila kedua-duanya berpaling dari diri, emosi akan beriri hati..."

Gua cuma berwatak rendah. Kerana gua mudah untuk buat kerendahan. Sebab gua rasa macam tubuh yang dah mati. Beri gua kelainan. Rasa sakit bila terkena luka. Wahai bunga, miliki senyuman yang manis,jangan pengaruh jiwa bergelora, lemparan batu anak kecil ke dalamnya, hilanglah ia untuk selamanya.

Senyum buat kamu. :)

4 comments:

 1. 8

  a comment b4 i sleep :)

  keep on smiling n i'll smile with u :)

  btw, nie pic yg ade kt ur dad's fb :)

  ReplyDelete
 2. good! sy suka bila kawan2 sy senyum! senyum2 selalu! :)

  ReplyDelete
 3. awwww babyyyy,comelnyaaaaa :))

  thnx faiz, i'll keep on smiling

  ReplyDelete