Jan 3, 2011

Kalau Kau Tak Turun, Aku Naik.

"satu dua tiga! baik kau turun sebelum empat lima enam aku sambung."

"memang aku nak turun tapi belum pukul 0001 lagi."

selamat tahun baru. gua sudah 22 tahun. hidup segar mati belum tentu. tapi tahun baru gua mula dengan apa yang gua ada. mungkin tidak sampai separuh pun yang baru. apa kau orang fikir tahun baru semua mahu baru?

yang lama, yang kau orang belum dapat, mana kau orang buang atau simpan?

gila. gua tiada azam baru. masih pada azam yang berkurun lama sebab yang lama gua pun tak tercapai lagi.

mereka tanya apa yang baru?Nikon D200

Nikkor 50mm f1.8

Tamron 70 - 200mm f2.8

mereka baru untuk gua. penghibur gua bila gua sunyi. ini 2nd body untuk gua. apa lagi yang baru? apa yang kau orang mahu lagi.

banyak sangat cerita baru yang gua tahu. macam mana gua nak cerita satu. gembira, sedih, pilu? macam biasa hidup gua sentiasa gembira juga bahagia. senyum sampai telinga. ungu sentiasa berada dalam hijaunya. bunga sentiasa di kuntumnya. lagu?

kali ini gua dengar lagu dari Joy Division. tetap sama bukan? apa yang gua nak ubah sedangkan lagu itu lunak didengar. hanya yang perlu ubah, taat setia kau orang pada yang kau orang sayang. ibu bapa, adik-adik, keluarga. mereka yang utama. apa yang kau orang ada tahun baru? setakat lihat bunga api dekat langit baik kau orang beli sendiri dekat kedai. tahun baru Islam kau orang letak mana? celah gigi? mereka suka sangat bila orang Islam yang sambut, sebab apa? sebab mereka sudah berjaya lalaikan kau orang semua.

gua macam biasa. bila orang benci atau tak suka, prinsip gua tetap sama, gua tak kira gua tegur juga. gua tak membenci tapi gua akan lebih menyayangi. apa pun gua ucap selamat. terima kasih dua kosong satu kosong. selamat datang dua kosong satu satu.

Happy New Year 2011!


No comments:

Post a Comment