Aug 21, 2010

Bila Mereka Bersuara, Terus Memijak Kepala.

pejuang terus berjuang.

Kau orang gua boleh bilang macam orang gila cari bala sama dunia. Kau orang gua boleh kata hidup kau orang tak lama. Kau orang gua boleh bilang hantu dunia minta malapetaka.

Apa dia kau orang mahu?

Kau orang hina agama macam bakar sampah tepi jalan. Tak ingat ini dunia bukan kau orang punya. Gua tak pernah bagi peluang satu kali untuk bangsa kau orang pijak muka, tapi yang gua bagi hanya belas kasihan untuk kau orang duduk atas tanah pusaka. Ini bukan anak melayu yang suka terburu-buru, tapi kau orang sudah main-main sama agama. Gua hormat satu-persatu tapi kau orang ludah atas tanah melayu.

Khutbah Jumaat kau orang hina-hinakan. Asma' Allah kau orang mainkan. Kau orang jangan fikir kau orang dapat tempias dari apa yang kau orang minta. Kau orang sudah pijak kepala.

ini hero malaya.

Gua bukan superhero yang boleh terbang, angkat barang, melekat di dinding bangunan. Biar tipu belaka semua yang terkhalusinasi, jangan disangka ada yang tidak membenci. Gua mungkin hanya menyepi tapi hati membara bagai api. Kau orang tunggu suatu hari nanti, kau orang jilat semula apa yang kau orang caci. Ini bukan anak melayu yang untuk dimaki, ini anak melayu beragama Islam yang kau orang akan melutut suatu hari nanti.

No comments:

Post a Comment